O mně
Dobrý den,
vítám vás na svých internetových stránkách.
Jmenuji se Josef Raba, mám rád svoji rodinu, kuchařské řemeslo, poznávání sám sebe, přírodu, procházky se svým psem, projížďky na kole, saunu, jógu, dobré víno, čepované pivo a steaky medium rare.
Miluju život ve všech jeho barvách duhy.
Někdo mě nazývá “potulným kuchařem” :-) Něco na tom bude. Svoji základnu mám v centru městyse Choltice, kde je srdce mého provozu - kuchyň a zároveň je to jedno z míst, kde můžete získat moje produkty.
Pracovně jste mě mohli potkat od září 2017 v jídelně Základní školy Choltice a od ledna 2016 za grilem v hospůdce Na Hřišti v Cholticích, kde jsem působil do roku 2020. V tomto roce jsem svou činnost zde ukončil, protože se zde započala rozsáhlá rekonstrukce.
Od roku 2024 jsem se vrátil do nově zrekonstruovaných prostor TJ Slavoj Choltice a vy můžete zde mých služeb vyžít v nově vzniklém “BISTRU SLAVOJ”.
Do prosince 2015 jsem provozoval Restauraci zámek Choltice, kterou jsem otevíral po delších přípravách v dubnu 2010.
Zde jsem zažil zajímavých 6 sezón, pomohl založit Gurmánskou stezku, uvedl na trh a certifikoval 3 regionální produkty, zkusil si jaké to je být součástí reality show Ano šéfe.
Během těchto let, se mě narodily dvě krásné dcerky, které byly vlastně hlavním důvodem, proč jsem se rozhodl nakonec restauraci opustit.
Jako zaměstnanec restaurací jsem většinou na postech šéfkuchaře působil do roku 2009.
Poprvé jsem si za gril v restauraci stoupnul v roce 1995.
Svou první kachnu jsem upekl svým rodičům jako překvapení v 10 letech. To se psal rok 1991. Tenkrát však bramborové knedlíky spíše připomínaly míčky na squash a zelí by se dalo použít při stavbě Karlova mostu, jako spojovací materiál :)
Chuť experimentovat a sestavovat si vlastní recepty mě však neopouští do dnes.